Un agraïment ben especial dels veïns d'un carrer de Mataró als alumnes de l'Escola Pia Santa Anna

Fa uns dies ens visità el company Pere Vilaseca per fer entrega a l'arxiu d'una peça de tela ben especial que té a veure amb la represa d’activitat a les escoles després de l’estiu, moment en què encara hi havia dubtes raonables de com afectaria la pandèmia als nens i si les mesures preses a les escoles serien efectives o no. Una d’aquestes mesures, encara en aplicació a molts centres, té a veure amb l’hora d’esbarjo dels nens: els mestres s’han organitzat per no coincidir molts alumnes alhora als patis i en alguns casos han optat per sortir del centre escolar i aprofitar espais públics, mantenint així les distàncies i estant a l’aire lliure. 

Ens explica en Pere que de setembre a desembre del 2020 diversos grups-classe d’infantil de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró sortien a jugar fora de l’escola al proper carrer d’Amàlia, que recentment l’Ajuntament ha convertit en zona de vianants, atès el poc trànsit que hi circulava. El feien servir com a espai d’esbarjo, fent-hi jocs, dibuixant al terra, interactuant amb els veïns... Aquest fet, lluny de ser molest –comptant que eren uns mesos en què encara hi havia moltes restriccions de mobilitat i poca activitat social–, va crear un clima veïnal molt agradable. 

Quan s’acostaven festes, els nens van dedicar als veïns una felicitació de Nadal i, arran d’aquest bonic gest, un grup de veïns van imprimir una mena de domassos per a penjar als balcons i finestres amb el text: "Nens i nenes de l’Escola Pia... ens ha agradat molt que vingueu a jugar al carrer d’Amàlia... Us desitgem un Bon Nadal!" 

Creiem que val la pena ressaltar iniciatives d’aquesta mena, de recuperació dels espais i de les relacions humanes, i més en un moment com l’actual.  


Eduard Puigventós


Comentaris