El pa negre d'Igualada

Malgrat que no és una notícia de recent actualitat, sí que afecta d’alguna manera a l’Escola Pia el nomenament  de “Pa negre”com a candidata a rebre el premi Òscar a la millor pel·lícula de parla estrangera. Cap al final del film el protagonista ingressa com a intern al l’Escola Pia d’Igualada, tot i que les imatges varen ser rodades al col·legi Maristes Valldèmia de Mataró. Per aquest motiu, us oferim algunes imatges de l’Escola Pia d’Igualada dels anys en què se situa l’acció de la pel·lícula. 
Fotograma de la pel·licula Pa Negre extreta de: http://www.capgros.com

Teixidor conegué l’escola rural catalana de la postguerra i no va ser per casualitat que va emmarcar l’acció a Igualada, una ciutat dominada per una puixant burgesia industrial que sempre va estar al costat dels escolapis. La ciutat creixé amb un bon nivell de vida al final de la guerra civil en beneficiar-se del conflicte europeu pel subministrament de roba i curtits per els exèrcits combatents. 
Les imatges,  capturades els anys 40 i 50 a l'escola Pia d'Igualada, reflecteixen els autèntics paisatges humans que retrata la pel·licula. Les imatges provenen del nostre fons d'Igualada i foren preses per Florenci Morera.

Igualada
View more presentations from APEPC



Licencia Creative Commons
Este obra está bajo una Licencia Creative Commons Atribución-CompartirIgual 3.0 Unported.

Comentaris